Hej! En del klasser har pratat med sina lärare om vad #metoo innebär. För ungefär en månad sedan började hashtaggen spridas på sociala medier och personer (mest kvinnor men även en del män) berättade om sina minnen från då de blivit sexuellt trakasserade. Om människor som tagit sig friheten att komma med sexuella anspelningar och/eller rört vid utan lov. Ibland under flörtiga former, andra gånger mer hotfullt. Det kvittar. Så länge inte båda är med på det hela är det inte okey.

Att så många berättelser nu har kommit upp i ljuset har visat att det är vanligt att bli trakasserad och att det är inget som ska få fortgå. Och det gäller dig med, du som läser detta. Om någon gör något mot dig som du inte tycker känns respektfullt och sunt, då ska du säga STOPP! Ingen har rätt att agera jäkligt mot dig. Ingen vän, ingen bekant, ingen släkt, ingen familjemedlem, ingen främling. Lova dig själv att värdera dig högt och visa på skarpen att ingen leker med dig.

PS. Det finns säkert någon vuxen på skolan som du har förtroende för och som du kan få stöd ifrån. Du är alltid välkommen.