Styrelsen sammanträder!

skickad 19 okt. 2018 02:13 av UHGY Admin   [ uppdaterad 19 okt. 2018 02:20 ]

Woop woop, nu är vårt elevråd igång!

Idag hade styrelsen för UH's elevråd kick-off.

Det bjöds på frukost och Salomea från Sveriges elevkårer kom på besök och höll i utbildning för elevrådet.

Läsårstider 18/19

skickad 13 aug. 2018 04:50 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 21 aug. 2018 20:58 ]

HÖSTTERMINEN: 20 augusti - 21 december
VÅRTERMINEN: 8 januari - 12 juni

LOVDAGAR
Höstlov: 29 oktober - 2 november
Jullov: 21 december - 7 januari
Sportlov: 18 februari - 22 februari
Påsklov: 15 april - 22 april

ÖVRIGA LOVDAGAR:

STUDIEDAGAR:
19 mars

ÖPPET HUS
20 november 17 -19
24 januari 17 - 19

UTSPARK
Studentdagen 7 juni 16.30 vid fiskehoddorna mitt över skolan.

SKOLAVSLUTNING

Lunchen serveras 11.00 - 13.00.

skickad 13 aug. 2018 04:36 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 13 aug. 2018 04:37 ]

Välkommen in i matsalen! Hoppas att ni får många fina smakupplevelser. Vi vill förbereda er på mat som kan vara annorlunda än grundskolans, mat som ni kan möta framöver i livet. Utmana er och testa nya smaker.

Ta gärna upp en mindre portion (och ta flera gånger), så slipper ni kasta mat om ni inte är nöjda, och svinnet kommer att minska.

Om du har några önskemål eller funderingar vill vi att du pratar med oss kockar.

Hoppas att det smakar! / Therese, Emily och Simon

Kolla in skolans hemsida

skickad 13 aug. 2018 04:18 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 17 aug. 2018 04:10 ]

...med filmer, bilder och annan information du behöver om skolan. Du finner bl.a. skolans adress och telefonnummer, läsårstider och info om sjukanmälan. http://universitetsholmensgymnasium.malmo.se/

Så här ska vi ha det på skolan!

skickad 13 aug. 2018 04:05 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 13 aug. 2018 04:05 ]

För att få till den bästa studieron finns det ordningsregler som vi alla ska följa.
Tex ska man slänga sitt skräp i soptunnan efter att man har fikat. Tyvärr är det inte alltid självklart. Påminn dina vänner när de glömmer sig, tack.

Klicka på länken och se mer om vad som gäller:

Få hjälp med språket!

skickad 21 juni 2018 04:04 av UHGY Admin   [ uppdaterad 30 juli 2018 01:54 ]

Hjälp med språket är en hemsida för dig som elev. Här kan du hitta tips om hur du skriver en debattartikel, få råd inför nationella prov och mycket mer.

Res gratis och upptäck Skåne i sommar!

skickad 11 maj 2018 06:19 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 21 juni 2018 03:52 av UHGY Admin ]

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som under vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet.  Sommarlovsbiljetten gäller för fritt resande 15 juni till 15 augusti inom Skåne.
Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och närtrafik. Kortet kommer att vara personligt och går inte låna ut till någon annan.

Läs mer på skanetrafiken.se/sommarlovsbiljetten.

SÄGER DU IFRÅN?

skickad 10 nov. 2017 01:35 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 11 nov. 2017 08:23 ]

Hej! En del klasser har pratat med sina lärare om vad #metoo innebär. För ungefär en månad sedan började hashtaggen spridas på sociala medier och personer (mest kvinnor men även en del män) berättade om sina minnen från då de blivit sexuellt trakasserade. Om människor som tagit sig friheten att komma med sexuella anspelningar och/eller rört vid utan lov. Ibland under flörtiga former, andra gånger mer hotfullt. Det kvittar. Så länge inte båda är med på det hela är det inte okey.

Att så många berättelser nu har kommit upp i ljuset har visat att det är vanligt att bli trakasserad och att det är inget som ska få fortgå. Och det gäller dig med, du som läser detta. Om någon gör något mot dig som du inte tycker känns respektfullt och sunt, då ska du säga STOPP! Ingen har rätt att agera jäkligt mot dig. Ingen vän, ingen bekant, ingen släkt, ingen familjemedlem, ingen främling. Lova dig själv att värdera dig högt och visa på skarpen att ingen leker med dig.

PS. Det finns säkert någon vuxen på skolan som du har förtroende för och som du kan få stöd ifrån. Du är alltid välkommen.

Vilka bra lärare vi har på Universitetsholmen!

skickad 7 nov. 2017 13:07 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 7 nov. 2017 23:22 ]

Stort GRATTIS Ulf Österlindh till yrkesbranschens utnämning; SVERIGES BÄSTA LÄRARE INOM ETG 2017!

-Tack! Det är kanske jag som syns utåt men det är hela arbetslagets pris, hälsar el-läraren Ulf.

ETG-konceptet innebär att lärlingsutbildningen är integrerad i den 3-åriga gymnasieskolan och de elever som klarar utbildningen får ett yrkescertifikat. Det gör att de kan anställas som elektriker direkt efter studenten.

Kvalitetssäkringen utgår från företagens förväntningar och branschens krav på blivande medarbetare inom elteknikbranschen.

–Jag tycker att hela ETG-upplägget är jättebra. Utbildningen kvalitetssäkras och eleverna blir bättre förberedda för yrkeslivet. Det här är ingen certifiering man får i Cornflakes-paketet. Det krävs kunskap, engagemang och vilja till att lära för att bli ETG-elektriker.

Ulf sitter med i ETG-rådet i Sverige och är med och bygger upp bedömningsmatriser och annat som rör undervisningen.

#elochenergiprogrammet #välutbildadeelektriker #uh #sverigesbästalärare #universitetsholmensgymnasium

Stipendier på Universitetsholmens gymnasium

skickad 21 okt. 2017 05:37 av Agneta Nilsson

Dessa stipendier delas ut på vår skola:
För dig i åk1 ”Ansvar”

Du som elev tar stort ansvar vad gäller både dina studier och din personliga utveckling.

För dig i åk 2 ”APL”

Du är ansvarsfull, ambitiös och når goda resultat på din APL-plats.

”Kamrat”

Du är en god kamrat och en föredömlig relationsskapare.

För dig åk 3 ”Framtid”

Du har utvecklat en tro och en tillit till din förmåga och en framtidstro och lust att fortsätta

utvecklas.

se mer i PDF filen nedan