Få hjälp med språket!

skickad 21 juni 2018 04:04 av UHGY Admin

Hjälp med språket är en hemsida för dig som elev. Här kan du hitta tips om hur du skriver en debattartikel, få råd inför nationella prov och mycket mer.

Res gratis och upptäck Skåne i sommar!

skickad 11 maj 2018 06:19 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 21 juni 2018 03:52 av UHGY Admin ]

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som under vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet.  Sommarlovsbiljetten gäller för fritt resande 15 juni till 15 augusti inom Skåne.
Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och närtrafik. Kortet kommer att vara personligt och går inte låna ut till någon annan.

Läs mer på skanetrafiken.se/sommarlovsbiljetten.

SÄGER DU IFRÅN?

skickad 10 nov. 2017 01:35 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 11 nov. 2017 08:23 ]

Hej! En del klasser har pratat med sina lärare om vad #metoo innebär. För ungefär en månad sedan började hashtaggen spridas på sociala medier och personer (mest kvinnor men även en del män) berättade om sina minnen från då de blivit sexuellt trakasserade. Om människor som tagit sig friheten att komma med sexuella anspelningar och/eller rört vid utan lov. Ibland under flörtiga former, andra gånger mer hotfullt. Det kvittar. Så länge inte båda är med på det hela är det inte okey.

Att så många berättelser nu har kommit upp i ljuset har visat att det är vanligt att bli trakasserad och att det är inget som ska få fortgå. Och det gäller dig med, du som läser detta. Om någon gör något mot dig som du inte tycker känns respektfullt och sunt, då ska du säga STOPP! Ingen har rätt att agera jäkligt mot dig. Ingen vän, ingen bekant, ingen släkt, ingen familjemedlem, ingen främling. Lova dig själv att värdera dig högt och visa på skarpen att ingen leker med dig.

PS. Det finns säkert någon vuxen på skolan som du har förtroende för och som du kan få stöd ifrån. Du är alltid välkommen.

Vilka bra lärare vi har på Universitetsholmen!

skickad 7 nov. 2017 13:07 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 7 nov. 2017 23:22 ]

Stort GRATTIS Ulf Österlindh till yrkesbranschens utnämning; SVERIGES BÄSTA LÄRARE INOM ETG 2017!

-Tack! Det är kanske jag som syns utåt men det är hela arbetslagets pris, hälsar el-läraren Ulf.

ETG-konceptet innebär att lärlingsutbildningen är integrerad i den 3-åriga gymnasieskolan och de elever som klarar utbildningen får ett yrkescertifikat. Det gör att de kan anställas som elektriker direkt efter studenten.

Kvalitetssäkringen utgår från företagens förväntningar och branschens krav på blivande medarbetare inom elteknikbranschen.

–Jag tycker att hela ETG-upplägget är jättebra. Utbildningen kvalitetssäkras och eleverna blir bättre förberedda för yrkeslivet. Det här är ingen certifiering man får i Cornflakes-paketet. Det krävs kunskap, engagemang och vilja till att lära för att bli ETG-elektriker.

Ulf sitter med i ETG-rådet i Sverige och är med och bygger upp bedömningsmatriser och annat som rör undervisningen.

#elochenergiprogrammet #välutbildadeelektriker #uh #sverigesbästalärare #universitetsholmensgymnasium

Klicka på länken och se skolans nya hemsida

skickad 6 nov. 2017 22:54 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 6 nov. 2017 22:59 ]

...med filmer, bilder och all information du behöver om skolan.

Visa vårdnadshavare och nior som är intresserade av Uh.

Uppdaterade ordningsregler från v 45

skickad 21 okt. 2017 10:41 av Agneta Nilsson   [ uppdaterad 23 okt. 2017 06:32 ]

Vi har uppdaterat våra ordningsregler för att förbättra er studiemiljö.
Klicka på länken  och lyssna och läs om förändringarna och
vilka konsekvenser det innebär att bryta våra ordningsregler.
Jag vill också passa på att ta upp nedskräpningen på skolan. När du har ätit eller druckit ska förpackningar slängas i våra papperskorgar. Kan vi inte sköta detta så måste jag tyvärr ta till andra metoder, vilket kan innebära att vi stryper tillgången till vår kiosk.
Agneta Nilsson

Stipendier på Universitetsholmens gymnasium

skickad 21 okt. 2017 05:37 av Agneta Nilsson

Dessa stipendier delas ut på vår skola:
För dig i åk1 ”Ansvar”

Du som elev tar stort ansvar vad gäller både dina studier och din personliga utveckling.

För dig i åk 2 ”APL”

Du är ansvarsfull, ambitiös och når goda resultat på din APL-plats.

”Kamrat”

Du är en god kamrat och en föredömlig relationsskapare.

För dig åk 3 ”Framtid”

Du har utvecklat en tro och en tillit till din förmåga och en framtidstro och lust att fortsätta

utvecklas.

se mer i PDF filen nedan

StudieRO

skickad 3 okt. 2017 06:17 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 3 okt. 2017 06:18 ]

Under lektionstid ska mobilen inte ligga i fickan och locka.

Lämna fram din mobil direkt när ni börjar och ha behagliga och fokuserade lektioner!

#viöverlever

Lycka till i den fortsatta karriären!

skickad 19 sep. 2017 07:16 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 19 sep. 2017 07:17 ]

Uh:s Jonathan Johansson, vilken kämpe!

I somras tog han SM-guld i thaiboxning för andra året i rad OCH blev fyra i VM!

#kylteknik

GULDREGNET fortsätter!

skickad 18 sep. 2017 01:27 av Malin Holmquist   [ uppdaterad 18 sep. 2017 01:35 ]

Nästa talangfulla Uh-elev som stod på prispallen i somras är VVS:aren Dennis Oscarsson!

Grattis till ditt suveräna SM-guld i skytte! 🌟🏆🌟

1-10 of 30