Respektveckan, vecka 45
Under vecka 45 fokuserade personal och elever på hur vi talar med varandra. Målet är att alla som vistas på skolan ska bemöta varandra på ett respektfullt sätt, i all form av kommunikation. Vi inledde dagen med en föreläsning från Ungdom mot rasism, därefter följde ett antal aktiviteter i klassrummen; vi tillverkade affischer, vi gjorde övningar och undervisningen genomsyrades av temat. 
Under hösten kommer delar av SPRVO15 att delta i en av Fryshusets utbildningar för gymnasieelever. Programmet heter D.I.G, Dialog, Identitet Gemenskap, och bygger på TFS' material och systerverksamheten Elektra, som arbetar i skolor mot hedersrelaterat våld och förtryck. 

Det rör sig om tio träffar under hösten och startar med en workshop i helklass. Face to Face på UH!
Två klasser fick i höstas besök av ”Tillsammans för Sverige”, ett projekt på Fryshuset med inriktning på interreligiös vägledning och utbildning bland unga med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism. Projektet utgår från de mänskliga rättigheterna och vill visa hur religion kan vara en väg till integration och en växtkraft för unga i arbetet för fred och förståelse.

http://tillsammansforsverige.fryshuset.se/organisation/