MFF samarbetet med Universitetsholmen gymnasium

Elever från Universitetsholmen och Byggymnasiet har tränat fotboll tillsammans under ledning av tränare och instruktörer från MFF.

Gruppen på 16 elever är blandad, med både tjejer och killar. De har nu varit igång och tränat en termin och alla är mycket positiva, ingen har valt att hoppa av. Eleverna har fått formulera egna målsättningar för sitt deltagande, och många tänker sig en framtida karriär inom fotboll. Två dagar i veckan har eleverna samlats tidigt på morgonen på MFF’s träningsanläggning. Samarbetet och träningen kommer att fortsätta under våren 2015, eventuellt påbörjas rekrytering till ny trupp till höstterminen 2015.

En av eleverna som deltar heter Arlind Mullatahiri. Han är i nuläget klubblicensierad i A-laget, Husie IF.

Vad har den här möjligheten inneburit för dig som spelare?

-Jag upplever att jag får en professionell träning som får mig att utveckla mitt spelande. Det jag gör på träningen sitter i ryggmärgen, och det tar jag med mig när jag tränar i Husie.

Har träningen påverkat dina skolresultat?

-Det har även påverkat min utbildning positivt, jag tränar på morgonen, mellan 8-9 och kommer till skolan fräsch och pigg. Rent konkret har det påverkat mitt betyg i idrott, i mitt betyg kommer det att stå att jag har specialiserat mig i idrott. Med hjälp av professionella tränare har min spelförståelse ökat, dvs ”att man spelar även med hjärnan” och det har även påverkat mina övriga studier. Jag har lyckats höja betygen i alla mina kurser.

Azat Ahmad arbetar som elevassistent och har varit med eleverna på träningen. Han ser mycket positivt på samarbetet.

-