Universitetsholmen i Malmö

vinnare i årets Kyl-SM

Den 11-12 maj, 2015 i Trollhättan.

Årets SM för avgångselever avgjordes i Trollhättan 11 till 12 maj. Tävlingen hålls varje vår och är öppen för tredjeårselever på gymnasiets VVS- och fastighetsprogram. Intresset att ställa upp i tävlingen har ökat de senaste åren, och i år var det fjorton elever som tävlade. För första gången deltog dessutom en elev som gått lärlingsversionen av gymnasieutbildningen. Det är en möjlighet för elever på mindre orter, där det inte finns underlag för hela kyl-klasser, att ändå få utbildning inom kyl- och värmepumpteknik genom att vara ute på ett branschföretag tre dagar i veckan.

Oliwer Thimell från Universitetsholmens Gymnasium i Malmö hämtade hem första priset och Kevin Jönsson från samma skola plockade hem fjärdeplatsen !

Det har varit fjorton elever som tävlat om titeln, fördelade från följande städer:

Östersund 2 stycken

Gävle 2 stycken